Nørklere

Nørklere

Nørkleaktiviteten er en lokal social aktivitet med internationalt formål. Røde Kors’ frivillige nørklere mødes regelmæssigt i grupper og syr, strikker eller hækler børnetøj og bamser som hovedsageligt sendes til Røde Kors’ udviklingsprojekter i det meste af verden.

I Danmark støtter nørklerne også sårbare f.eks. i asylcentrene, og de strikker bamser til børn af indsatte i arrester og fængsler, som deles ud til jul. Derudover laves ting, der sælges i Røde Kors-butikkerne til fordel for hjælpearbejdet.

Baggrund
Nørkleaktiviteten har eksisteret siden 1983 og har mere end 5.000 frivillige i 260 nørklegrupper over hele landet, hvor der årligt fremstilles ca. 35 ton baby- og børnetøj. 

Nørklerne i Bjerringbro
Nørklerne i Bjerringbro har eksisteret i mere end 34 år og består af ca. 50 nørklere. Nørklerne har fast base på Røde Kors Borgen i Bjerringbro, hvor de mødes onsdag i lige uger fra kl. 10 - 16. Andre af vores nørklere arbejder hjemme fra og kommer blot på Borgen for at hente mønstre og materialer. Så uanset om man har lyst til at nørkle sammen med andre eller alene, så er plads til dette i Bjerringbroafdelingen. 

Vi har nogle super engagerede nørklere i Bjerringbro og i 2017 producerede de 3.032 stk. hæklet og stikket tøj, svarende til ca. 55 flyttekasser.