AIA

Afdelingernes Internationale Arbejde (AIA)

Aktiviteten Afdelingernes internationale arbejde (AIA), er lokale Røde Kors afdelingers internationale arbejde. I dag deltager 150-200 lokalafdelinger konkret i det internationale arbejde. Røde Kors' frivillige har både Danmark og verden i tankerne, når de sælger genbrugstøj i en Røde Kors-butik, når de strikker og hækler, eller samler penge ind til den årlige Røde Kors-indsamling. Og gennem AIA har de lokale afdelinger selv mulighed for, at bestemme hvilke udenlandske projekter de gerne vil støtte.

Baggrund
AIA er en del af Røde Kors’ Internationale Strategi for 2015-20. Afdelingerne kan engagere sig i aktiviteten ”Afdelingernes Internationale Arbejde” ved at 1) lave formidling, 2) støtte det internationale arbejde økonomisk eller 3) indgå samarbejder med afdelinger og frivillige i udenlandske Røde Kors selskaber.

De lokale AIA afdelinger støtter årligt Røde Kors’ udviklingsarbejde med næsten seks millioner kroner.

AIA i Bjerringbro
I Bjerringbro afdelingen støtter vi også op om Røde Kors' internationale arbejde via forskellige venskabsprojekter, hvor vi hvert år sender et økonomisk støttebeløb, mod at vi løbende bliver informeret om projektets fremdrift.

Du kan læse mere om Bjerringbro afdelingens internationale arbejde her på siden.