Genbrug

Genbrug

Vidste du, at Danmark er det land i Norden, som forbruger mest tøj, men at kun ca. 3 procent bliver genbrugt - Det vil Røde Kors gerne lave om på.

Røde Kors sørger for, at danskernes brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark. Det brugbare tøj bliver enten givet væk eller solgt i vores genbrugsbutikker over hele landet. Tøj, som ikke sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre.

Baggrund
Røde Kors i Danmark har mere end 235 genbrugsbutikker og flere end 8.000 frivillige, der indsamler, sorterer og sælger tøj, møbler og nips. Hvert år doneres mere end 7.000 ton tøj i butikkerne og i ca. 1.500 indsamlingscontainere rundt om i landet.

Genbrug i Bjerringbro
Genbrugshuset på Sønderbro åbnede i oktober 2015 og drives af Røde Kors Bjerringbro, Y's Men's club Bjerringbro og Y's Menette Club som ligeværdige partnere.

Overskuddet fra butikken deles ligeligt mellem de tre organisationer, og pengene går til godgørende formål både lokalt, nationalt og internationalt.

Vil du gerne vide mere om Genbrugshuset, så kan du gøre det på Genbrugshusets hjemmeside her.