Førstehjælp

Førstehjælp

Førstehjælp er en central del af Røde Kors. Med førstehjælp vil vi styrke menneskers evne og parathed, når det kommer til at passe på sig selv og andre. Røde Kors har en ambition om, at alle i Danmark skal kunne førstehjælp, samt at alle der ønsker det, skal kunne tage et førstehjælpskursus, tæt på hvor de bor.

Baggrund 

Førstehjælp aktiviteten blev stiftet i 1863 fordi verden havde et behov for en organisation, der kunne yde førstehjælp til sårede soldater, som ingen andre hjalp. Røde Kors har ydet førstehjælp til syge og sårede - lige fra slaget i Dybbøl, over Koreakrigen til de konflikter vi kender i dag.

Røde Kors har mere end 150 års erfaring med at yde førstehjælp og bruger denne erfaring til at lave de bedste førstehjælpskurser for vores kunder. Vi bygger vores kurser på forskning og international viden fra 188 Røde Kors selskaber over hele verden og vi klæder vores instruktører på til at give undervisning, vi ved virker.

På landsplan er der ca. 900 instruktører tilknyttet førstehjælp aktiviteten.

Førstehjælp i Bjerringbro

Førstehjælp aktiviteten har eksisteret ca. 40 år i Bjerringbro og der er 3 førstehjælpsinstruktører tilknyttet afdelingen. Ud over de kurser som Røde Kors Bjerringbro afholder på Borgen, så tilbyder vi også førstehjælpskursus for virksomheder, skoler og foreninger mm.