Besøgstjeneste på plejehjem

Besøgstjenesten på Bjerringbro Plejehjem fungerer anderledes end besøgstjenesten i eget hjem. Vi har besøgsvenner der kommer og besøger en borger på plejehjemmet efter samme princip som besøgsven i eget hjem. I Bjerringbro er der på nuværende tidspunkt omkring 5 besøgsvenner som kommer og besøger en borger på plejehjemmet.

På Bjerringbro plejehjem er der også ca. 20 frivillige tilknyttet, som deltager i forskellige aktiviteter som de ansatte på plejehjemmet ikke kan varetage.

Kiosk
Der er en kiosk drevet af frivillige, som har åbent to gange i ugen. Her sælges produkter til personlig pleje, slik, is, ugeblade og andre specialvarer som beboerne mangler. 
Udover den fysiske kiosk, så kører de frivillige også rundt med en rullende kiosk, så dem der ikke har mulighed for selv at gå ned i kiosken, kan købe alligevel.

Lappekoner og handymænd
Der er lappekoner, som hjælper beboerne med at få lappet deres tøj, sat knapper i eller få lagt bukser op mm. Der er h
andymænd, som kommer og sætte billeder op, indstille tv, samt større og mindre projekter. De har f.eks. bygget en pavillon, lavet en have med højbede, bænke mm.

Besøgshund
Vi har besøgsvenner der kommer med hund. Her går de rundt med hunden på de forskellige stuer og fællesarealer, hvor  beboerne så har mulighed for at kæle, klappe og give en godbid til hunden, hvilket bringer megen glæde hos mange beboere.

Arrangementer
Derudover har vi mange frivillige som kommer og hjælper når der afholdes arrangementer på plejehjemmet. Det kan f.eks. være i forbindelse med f
astelavn, candle light dinner, høstfest, sommerfest, påskefrokost mm. hvor de frivillige agerer bordværter. Det kan være ved dansearrangementer hvor de frivillige kommer og danser med beboerne. Herreklub hvor frivillige mænd kommer og laver forskellige aktiviteter, det kan være snaps, bålmad og foredrag. Hækleformiddage hvor de frivillige laver håndarbejde sammen med beboerne og får kaffe efterfølgende, og mange flere aktiviteter.

Vil du gerne vide mere om besøgstjenesten på Bjerringbro plejehjem, så kontakt vores lokale aktivitetsleder.